Hlavní prostor rodinného domu pro mladé manžele

Datum: březen 2017

S maladými manželi spolupracuji na interiéru celého rodinného domu. Po drobných úpravách v dispozicích domu, přišel na řadu návrh spojeného obytného prostoru - kuchyňská linka, jídelna a v obývací části pohovka a s TV a podium pro relaxaci. 

Hlavní prostor se nachází v přízemí domu a je otočený do zahrady. Je to světlá a prostorná místnost, která nám umožnila velkorysé řešení všech funkcí. Mezi požadavky patřilo i umístění krbových kamen.

Podél jedné stěny je kuchyňská linka v neutrální barvě kombinovaná s prvky z masivního mořeného dřeva. Rovnoběžně s ní je navržený pracovní ostrůvek v kombinaci s barovým sezením.  Středobodem celého prostoru bude velký jídelní stůl s kombinací různých typů sezení.

Průchod na zahradu prostor přirozeně odděluje obývací část, kde jsem dle přání mladé paní navrhla podium pro relaxaci. Úložný prostor na podiu navazuje na pohovku (slouží zároveň jako odkládací plocha). Naproti pohovce je umístěna zavěšená televize a pod ní nízký úložný nábytek na elektroniku. Kombinace materiálů pak koresponduje s kuchyňskou linkou a  celý prostor tak bude materiálově propojený a jednotný.