SPOJENÝ OBYTNÝ PROSTOR PRO MLADOU RODINU - Ráječko

Datum: září 2013

Partner: truhlářství Čípek, TON

Pro mladou rodinu, která rekonstruuje a dostavuje rodinný dům jsem v původní části řešila spojený obytný prostor - místnost vznikne probouráním dvou stávajících menších místností, původní průchod do staré části domu se zazdí a v rohu místnosti vzniká průchod nový. Místnost je dlouhá a úzká, hledání odpovídající a vyhovující dispozice plus zohlednění všech požadavků klientů si vyžádalo hledání několika variant. Výsledná varianta má u nového vstupu nízký úložný prostor spolu s televizí. V obývací části je ve finále rovná dlouhá pohovka a dvě solitérní křesílka, variabilní odkládací stolky a pro děti sedací vaky. Na obývací část přímo navazuje jídelní stůl a kuchyňský ostrůvek, který doplňuje kuchyňskou linku ve tvaru "L". V lince je průchod do spíže. Barevný a materiálový koncept nám nastavily barvy lakování židlí firmy TON. Z těch vycházím, hlavní barvou je pak neutrální světle šedá, která se objevuje jak na kuchyňské lince, tak na nábytku v obývací části. Celkové zateplení prostoru dodá podlaha v dekoru dřeva a dřevěný jídelní stůl.